ДП – боулдър – НСА – 25-26.03.2023 г.

Изминалия уикенд взехме участие в държавното първенство по боулдър за деца, юноши и девойки в НСА. Натрупахме още малко опит, изправихме се пред нови предизвикателства и научихме още уроци.

В групата на най-малките, Кати (Катрин Костадинова) направи 8 флаша на 8-те боулдъра и се окичи с златен медал в нейната възрастова група.

Във втората група Рони (Вероник Костадинова) с топ в последните секунди се изкачи на второ място на почетната стълбичка заедно с Даниела Мирова от КА „НСА“, София. Ани (Анастасия Тодорова) зае 4-то място само с една зона по-малко. Рада Проданова продължава да трупа опит и умения, като в това състезание се класира на 15-то място от 24 участнички.

При по-големите, Стефчо (Стефан Кирчев) зае 5-то място в крайното класиране за 5-та група, а Коко (Калоян Мутафчиев) зае 4-то място след големите машини от 7-ма група в едно от първите си състезания по катерене.

Благодарим на нашите спонсори за подкрепа. За това състезание бяхме подпомогнати изключително много от Milko Minchev- Steelimpex (https://www.steelimpex.eu/).

Купа „Сърнена гора“ 2023 – дисциплини „боулдър“ и „скорост“

 

През изминалия уикенд взехме участие в състезанието по „боулдър“ и „скорост“ за купа „Сърнена гора“ в Стара Загора.
Прекрасен дебют в състезанията за Катрин Костадинова, с двойна победа в 1-ва група – „боулдър“ и „скорост“ . Заслужени два златни медала.

Драмата в 2-ра група беше по-голяма. Вероник Костадинова отидее на суперфинал и след изкачени всичките 7 маршрута от първия опит, зае второто място на почетната стълбичка в дисциплината „боулдър“ . В „скоростта“ бе 4-та на квалификациите, но в последния момент успя да навакса с финален скок и грабна бронза!

В същата група дебютира и Рада Проданов, с 11-то място на „скорост“ и 13-то на „боулдър“.

 

В 5-та група Стефан Кирчев се изправи пред доста сериозни „боулдър“ маршрути и конкуренция. В крайна сметка завърши в средата на класирането, с 5-то място и желание за още по-добро представяне на следващото състезание.

Весели празници!

Работно време на залата за катерене по празниците

Почивни на залата за катерене дни ще са 24, 25, 26, 31.12.2022 г. и 01.01.2023 г.

Отваряме на 2.01.2023 г., с обичайното работно време.
   Весело посрещане на коледните и новогодишни празници и много приключенска 2023та година!
   Не забравяйте да дойдете на празничното ни парти на 21.12.2022 г., от 19:00 ч. в залата!

Държавно първенство – кръг от купа „България“ 2022

На 19.06.2022 г., в спортна зала „Васил Левски“ – Велико Търново, се проведе държавно първенство по спортно катерене в дисциплината „трудност“ за мъже и жени, и кръг от купа „България“ 2022 г.,  за деца IV група. При децата, участие взеха 25 млади катерачи от 8 клуба в страната. Съревнованието беше напрегнато, а трите маршрута, по които трябваше да се катерят – наистина предизвикателни! Това, обаче, не попречи на нашия състезател Стефан Кирчев, да се представи подобаващо, като се класира на второ място! Стефчо срещна известни затруднения във втората половина на първия квалификационен маршрут, където една хватка му се изплъзна на косъм, но втората квалификация бе преодоляна без проблем. Финалният маршрут беше изморителен – технично катерене в силен надвес и тавани, но Стефчо премина и него без особени затруднения, въпреки натрупаната умора към края. Поздравяваме го за успеха и му пожелаваме и занапред да бъде все така последователен, напорист и устремен към победата, във всяко отношение! Всъщност, катеренето не е неговата единствената страст – Стефчо е активен в много спортове, един от които е и планинското тичане, а следващото му такова състезание е съвсем скоро – на 03.07.2022 г. При мъжете, във Велико Търново участие взе и Кирил Цанев – член на СК „Чудните скали“, който към момента се състезава за НСА, т.к. се обучава в Националната Спортна Академия „Васил Левски“. Кирето имаше затруднения на квалификациите, но по-скоро поради недобра преценка, а не поради недостатъчна техническа и физическа подготовка. Това му отреди 12-то място в класирането, но не и в приключенския му, борбен и спортен дух, който винаги е бил на 1-во място! Влияние над представянето му може да е оказало и приключението на СК „Чудните скали“ в Черна гора, от което се върнахме два дена преди състезанието. На него Кирето се раздаде максимално, като в продължение на 5 дена, всеки ден, катереше маршрути от категории 7а – 7c, включително едно 7a, което качи onsight (или по-скоро offlight), т.к. го качи в пълен мрак, на челник 😃Пожелаваме успехи и на двамата за в бъдеще, а на подкрепа от наша страна могат да разчитат винаги!Подробни резултати от класирането можете да намерите в страницата на БФКА.

Катерачна боулдър среща „Одесос“ 2021

  На 30.05.2021 г. в залата за катерене се проведе катерачна боулдър среща, купа „Одесос“. Повод за провеждане на срещата беше откриването на новата част на стената за боулдър катерене. Но, по-важното е, че отново постигнахме основната цел – да спортуваме и да се забавляваме заедно.

  Участие взеха 34 души, от които 11 деца, които изкатериха много от 28-те маршрути за около 7 часа, но някои от маршрутите така и не допуснаха никого до върха. Те, разбира се, остават на разположение, докато не си намерят майстора.

  За да отчетем кой е оставил най-много следи от магнезий по хватките, направихме и класиране, а за първенците имаше осигурени награди, благодарение на спонсорите на събитието – магазини Нависоко и Декатлон.

  Ето и класирането:

  Освен боулдър катеренето, в съпровождащата програма бяха включени разнообразни и забавни дисциплини, като: катерене по „корабно“ въже, катерене в камина, правене на възли и стискане на динамометър за измерване на сила, самоизвличане с катерачен инвентар. Но, може би, най-атрактивната от тях беше – „катерене в свръзка, за скорост“. В нея най-бързи по 5-те вертикални метра бяха:

  1. Стефан Кирчев (1-во място боулдър – деца) и Кирил Цанев (3-то място боулдър – мъже): 7:52 мин;

  2.  Следвани от свежите сили и знания на курсистите от курс пролет 2021 – Христо Георгиев и Катерина Колева: 10:34 мин;

  3. И накрая, но не на последно място, курсистите от курс есен 2020 – Ивайло Костадинов и Юлиян Пройков: 14:39 мин.

  Снимки от събитието: цветни; черно-бели.

  Благодарим на всички за участието!

нов болдър варна

Работно време на залата

От сряда, 20.05.2020 г., залата за катерене ще бъде отворена с нормално работно време – 18 – 22:00 ч., при спазване на всички епидемиологични мерки.

болдър стена варна

Неработни дни за залата за катерене

В подкрепа на мерките за спиране разпространението на вируса и поради обявеното извънредно положение в Р България, залата затваря за неопределен срок. Молим, всички да проявят отговорно отношение, без да го бъркат с паника. Месечните абонаменти ще бъдат удължени със съответния срок.

Спортувайте на открито и следвайте препоръките на СЗО!  

Ден на отворените врати

Над 500 души се включиха в „Деня на отворените врати“, който се проведе на 30.03.2018 г. в плувния комплекс „Юрий Гагарин“. Освен катерене на изкуствена стена, организаторите от СК „Чудните скали“ предложиха на посетителите и ходене по „слак“ лента, изкачване по въже и забавления за най-малките. В мероприятието взеха участие и клубът по стрелба с лък „Млади стрелци“. Основният спонсор магазин „Декатлон“ – Варна осигури много награди и приятни емоции за всички, дръзнали за изкарат нетрадиционно, неделния ден.

Неработни дни – 5 и 6 май

Стената за катерене няма да работи на 5 и 6.05.2018 г. Тренировките ще са изнесени на открито на катерачен обект „Каите“ по време на състезанието „Коджа Кая“. Там, организирано ще можете да покатерите на съвсем новия катерачен обект. Като за начало това ще е възможно на 6.05.2018 г. от 12-14:00 ч. и от 16-19:00 ч., а в следствие ще има още актуална информация.