Държавно първенство – кръг от купа „България 2022“

На 19.06.2022 г. в гр. Велико Търново, спортна зала „Васил Левски“ се проведе държавно първенство по спортно катерене в дисциплината трудност за мъже и жени, и кръг от купа „България 2022“ за деца 4-та група.При децата, участие взеха 25 млади катерачи от 8 клуба в страната. Съревнованието беше напрегнато, а трите маршрута, по които трябваше да се катерят – наистина предизвикателни! Това, обаче, не попречи на нашият състезател – >Стефан Кирчев, да се представи подобаващо, като се класира на второ място! Стефчо срещна известни затруднения във втората половина на първия квалификационен маршрут, където една хватка му се изплъзна на косъм, но втората квалификация премина без проблем. Финалният маршрут беше изморителен – технично катерене в силен надвес и тавани, но Стефчо премина и него без особени затруднения, въпреки натрупаната умора към края. Поздравяваме го за успеха и му пожелаваме и занапред да бъде все така последователен, напорист и устремен към победата, във всяко отношение! Всъщност, катеренето не е неговата единствената страст – Стефчо е активен в много спортове, един от които е и планинското тичане, а следващото му такова състезание е съвсем скоро – на 03.07.2022 г.При мъжете, във Велико Търново учасие взе и Кирил Цанев – член на СК „Чудните скали“, който към момента се състезава за НСА, т.к. се обучава в Националната Спортна Академия „Васил Левски“. Кирето имаше затруднения на квалификациите, но по-скоро поради не добра преценка, а не поради недостатъчна техническа и физическа подготовка. Това му отреди 12-то място в класирането, но не и в приключенския му, борбен и спортен дух, който винаги е бил на 1-во място! Влияние над представянето му може да е оказало и приключението на СК „Чудните скали“ в Черна гора, от което се върнахме два дена преди състезанието. На него, Кирето се раздаде максимално, като в продължение на 5 дена, всеки ден, катереше маршрути от категории 7а – 7c, включително едно 7a, което качи onsight (или по-скоро offlight), т.к. го качи в пълен мрак, на челник 😃Пожелаваме успехи и на двамата за в бъдеще, а на подкрепа от наша страна могат да разчитат винаги!Подробни резултати от класирането можете да намерите в страницата на БФКА: https://bfka.org/news.php?id=1505

Катерачна боулдър среща 2021

На 30.05.2021 г. в залата за катерене се проведе катерачна боулдър среща. Повод за провеждане на срещата беше откриването на новата част на стената за боулдър катерене. Но, по-важното е, че отново постигнахме основната цел – да спортуваме и да се забавляваме заедно.

Участие взеха 34 души, от които 11 деца, които изкатериха много от 28-те маршрути за около 7 часа, но някои от маршрутите така и не допуснаха никого до върха. Те, разбира се, остават на разположение, докато не си намерят майстора.

За да отчетем кой е оставил най-много следи от магнезий по хватките, направихме и класиране, а за първенците имаше осигурени награди, благодарение на спонсорите на събитието – магазини Нависоко и Декатлон.

Ето и класирането:

Освен боулдър катеренето, в съпровождащата програма бяха включени разнообразни и забавни дисциплини, като: катерене по „корабно“ въже, катерене в камина, правене на възли и стискане на динамометър за измерване на сила, самоизвличане с катерачен инвентар. Но, може би най-атрактивната от тях беше – най-бързото катерене в свръзка. В нея най-бързи по 5-те вертикални метра бяха:

1. Стефан Кирчев (1-во място боулдър – деца) и Кирил Цанев (3-то място боулдър – мъже): 7:52 мин;

2.  Следвани от свежите сили и знания на курсистите от курс пролет 2021 – Христо Георгиев и Катерина Колева: 10:34 мин;

3. И накрая, но не на последно място, курсистите от курс есен 2020 – Ивайло Костадинов и Юлиян Пройков: 14:39 мин.

Снимки от събитието: цветни; черно-бели.

Благодарим на всички за участието!

нов болдър варна

Работно време на залата

От сряда, 20.05.2020 г., залата за катерене ще бъде отворена с нормално работно време – 18 – 22:00 ч., при спазване на всички епидемиологични мерки.

болдър стена варна

Неработни дни за залата за катерене

В подкрепа на мерките за спиране разпространението на вируса и поради обявеното извънредно положение в Р България, залата затваря за неопределен срок. Молим, всички да проявят отговорно отношение, без да го бъркат с паника. Месечните абонаменти ще бъдат удължени със съответния срок.

Спортувайте на открито и следвайте препоръките на СЗО!  

Ден на отворените врати

Над 500 души се включиха в „Деня на отворените врати“, който се проведе на 30.03.2018 г. в плувния комплекс „Юрий Гагарин“. Освен катерене на изкуствена стена, организаторите от СК „Чудните скали“ предложиха на посетителите и ходене по „слак“ лента, изкачване по въже и забавления за най-малките. В мероприятието взеха участие и клубът по стрелба с лък „Млади стрелци“. Основният спонсор магазин „Декатлон“ – Варна осигури много награди и приятни емоции за всички, дръзнали за изкарат нетрадиционно, неделния ден.

Неработни дни – 5 и 6 май

Стената за катерене няма да работи на 5 и 6.05.2018 г. Тренировките ще са изнесени на открито на катерачен обект „Каите“ по време на състезанието „Коджа Кая“. Там, организирано ще можете да покатерите на съвсем новия катерачен обект. Като за начало това ще е възможно на 6.05.2018 г. от 12-14:00 ч. и от 16-19:00 ч., а в следствие ще има още актуална информация.

Чудобой 2016

Тази годишният Чудобой ще се проведе на 02.10.2016г.

Повече информация за състезание може да откриете: тук

img_0366

Ден на отворените врати – безплатно катерене и стрелба с лък

СК „Чудните скали“ и ОСК „Млади стрелци“ организират Ден на отворените врати в залата на бившия плувен комплекс „Юрий Гагарин“ (над OMV „Чайка“). Партньори на събитието са „Декатлон“ и „МиК магазин“.

На 16.04.2016 г. (Събота) от 12:00 до 22:00 ч. всички желаещи ще могат да изпитат удоволствието от катеренето и стрелбата с лък напълно безплатно.

Заповядайте с приятели и опитайте тези два нетрадиционни спорта.

Екипирайте се с:

– Удобни спортни дрехи;

– Обувки, плътни по краката (тип гуменки);

– Най-важното – желание и добро настроение!

 

footer-mail-dov

Резултати от Чудобой 2015

На 1.11.2015 г. в района на „Чудните скали“ се проведе състезанието „Чудобой“ 2015 г. В него участваха 28 отбора, разделени в две групи – „Елит“ – 8 отбора и „Хоби“ – 20 отбора. Победители в група „Елит“ станаха Венцислава Цачева и Свилен Гавраилов, отбор „Охльо-Бохльо“, следвани от Илиян и Виктор Цачеви, отбор Синьо лято“ и Самуил Вълчев и Даниел Кубашлиев, отбор „Черноморски печурки“. В група „Хоби“ първо място спечелиха Боян Колев и Тихомир Гочев, отбор „Карибски гладиатори“, следвани от Мартин Лилов и Петър Костов, отбор „Елитни хобита“ и Карен Кьошкерян и Мартин Тодоров, отбор „Последните“. Подробни резултати можете да видите тук: Хоби и Елит. Спонсори на проявата бяха магазини „Декатлон“, „МиК магазин“ и конна база „Борисови“, които осигуриха и наградния фонд.

 

fin