За нас

 Създаден с идеята да се занимава и развива не един, а няколко вида спорт, спортен клуб „Чудните скали“ и неговите приятели, продължават традицията и до днес.

Клубът обединява хора с различни умения, възможности и интереси, за които приоритет са заниманията сред природата.  Скалното катерене се откроява като един от основните спортове, но освен  него, много други като: гребане с каяк, ски, сноуборд, алпинизъм, спелеология, парапланеризъм, зелени приключенски училища за децата, планинарство и разнообразни екстремни преживявания, позволяват на екипа от ентусиасти да се впуска в приключения целогодишно.

Клубът и неговите членове са приветстващи и винаги готови за нови приключения и предизвикателства, а приоритет са работата с деца и младежи. Всеки желаещ е добре дошъл да се присъедини, за да споделим веселите моменти заедно.

Основното място за тренировки и срещи на клуба е Стената за катерене, която се намира в сградата на бившия плувен комплекс “Юрий Гагарин”. Тя е най – доброто място за всеки, който желае да влезе в пряк контакт с клуба и неговите приятели.

От административна гледна точка, спортен клуб „Чудните скали“ е сдружение с нестопанска цел, с регистрационен номер 1/180608 в гр. Варна през 2008 г. От 2009 г. е пълноправен член на „Българската федерация по катерене и алпинизъм“ (БФКА).