Зелено училище

“Зелено приключенско училище” Варна – 2024

  Изживейте едно незабравимо лято в света на приключенията и осъществете мечтите си с нови забавни игри, които ние, инструкторите от “Спортен клуб Чудните скали”, подготвяме специално за вас! Изследвайте непознати места и се насладете на красивата природа и чистия въздух!

  Не пропускайте вълнуващите състезания по гребане с каяци и скално катерене, опитайте стрелбата с традиционен лък и ездата на кон, поемете предизвикателството да се разходите сред висящите ни въжени градини. Открийте в себе си невероятния Индиана Джоунс и намерете пътя сред най – объркания лабиринт, затаете дъх на най – бързия тролей на Тарзан, сред дърветата.

  Натрупайте ценен опит при работа с карта и компас, движение по маркировка, както и оцеляване сред природата. Научете се да използвате алпийски инвентар и да връзвате възли, да разпъвате палатка и палите безопасно огън, за да не ви изненада тъмнината на нощта. Запознайте се на живо с най – разпространените растения и билки, редки и защитени животни и как можем да опазваме околната среда. Научете се да помагате на изпаднал в беда, чрез начините за оказване на първа помощ.

  Изведете отбора си до върха в колективните приключенски игри, щафети и състезания. Включете се в различни художествени занимания и беседи. Както всяка година, така и през тази, сме включили нови игри, места и забавления. Отделили сме време за дейности с образователни и художествени елементи. Под формата на кратки лекции, занимателни игри и дискусии, разработени от психолог, ще покажем на децата как да се справят с проблемни ситуации, за да придобият самоувереност при контактите с различни хора и при работа в екип.

  Нашите занятия са във вид на курсове по метода – “обучение чрез преживяване” в здравословна среда. Разделени са на няколко нива, различни по сложност с нови предизвикателства и на разнообразен терен. Подбрали сме дейностите така, че да е приятно и на най – страхливите и интересно на най – смелите Smile!

  Безопасността при нас е особено важна и се гарантира от сертифицирани и обучени инструктори по катерене, гребане, конна езда, воден спасител, педагози и психолог. Всички са преминали обучение за даване на първа долекарска помощ. Екипировката ни е предназначена специално за деца, отговаря на всички изисквания и е с международни сертификати CE и UIAA.

  Транспортът ни е легализиран и модерен, пригоден за комфорта и сигурността на вашите деца.

  Продължителност на смените: 2 седмици, всеки делничен ден, от 8:30 до 16:30 ч., без нощувки;

  Възраст: деца от навършени 7 до 11 години;

  Групи: Група I – 18 деца, с 2 – 3ма инструктори, група II – 16 деца, с 2ма инструктори, в зависимост от заниманията;

  Участниците в “Зелено приключенско училище” получават:

  • Тениска;
  • Безплатно катерене в нашата зала – след 18:00 ч.;
  • Снимки с подбрани кадри от десетте дни приключение.

  Цена: 330 лв/дете; Отстъпка – 300 лв/дете, за две или повече деца от едно семейство. Възможност за плащане на място, в бившия Плувен комплекс “Юрий Гагарин”. Плаща се до 2 седмици преди съответната смяна, в противен случай мястото се освобождава!

  Организаторите осигуряват:

  1. Лицензиран транспорт;
  2. Застраховка злополука и туризъм в България;
  3. Спортни пособия и материали, необходими за мероприятията;
  4. Необходимите лектори и инструктори;
  5. Всички такси за вход на обектите, които се посещават.

  Организаторите не осигуряват:

  1. Разходи на придружаващи лица, неангажирани с мероприятия от зеленото училище;
  2. Хранения – закуска, обяд, следобедна закуска.

  Даваме старт на занималнята след връщане от зелено училище. За всички, които не могат да бъдат взети на време или имат още енергия за изразходване, предлагаме още катерене, тенис на маса и игри в залата за катерене. Цена: 8 лв на посещение, от 16:30 до 18:00 ч. Заявка можете да направите всяка сутрин, на място, при ръководителите на зеленото училище, или на посочените долу телефони.

  За информация: тел. 0888 888 006, 0888 667 461

  Стената за катерене в бившия Плувен комплекс “Юрий Гагарин”, всеки ден от 18:00 до 22:00 ч.;

  Среща на тръгване и връщане: паркинга на бившия Плувен комплекс “Юрий Гагарин”