Зелено училище

„Зелено приключенско училище“ Варна – 2021

 *Във  връзка със ситуацията в страната, предупреждаваме, че има вероятност смените да бъдат отменени!

Изживейте едно незабравимо лято в света на спортните приключения и осъществете мечтите си с нови забавни игри, които ние, инструкторите от спортен клуб „Чудните скали“, подготвяме специално за вас! Изследвайте непознати места и се насладете на красивата природа и чистия въздух!

  Не пропускайте вълнуващите състезания по гребане с каяци и скално катерене, опитайте стрелбата с традиционен лък и ездата на кон, поемете предизвикателството да се разходите сред висящите ни въжени градини. Открийте в себе си невероятния Индиана Джоунс и намерете пътя сред най – объркания лабиринт, затаете дъх на най – бързия тролей на Тарзан сред дърветата.

  Натрупайте ценен опит при работа с карта и компас, движение по маркировка, както и оцеляване сред природата. Научете се да използвате алпийски инвентар и да връзвате възли, да разпъвате палатка и палите безопасно огън, за да не ви изненада тъмнината на нощта. Запознайте се на живо с най – разпространените растения и билки, редки и защитени животни и как можем да опазваме околната среда. Научете се да помагате на изпаднал в беда, чрез начините за оказване на първа помощ.

  Изведете отбора си до върха в колективните приключенски игри, щафети и състезания. Включете се в различни художествени занимания и беседи. Както всяка година, така и през тази, сме включили нови игри, места и забавления. Отделили сме време за дейности с образователни и художествени елементи. Под формата на кратки лекции, занимателни игри и дискусии, разработени от психолог, ще покажем на децата как да се справят с проблемни ситуации, за да придобият самоувереност при контактите с различни хора и при работа в екип.

Нашите занятия са във вид на курсове по метода – „обучение чрез преживяване“ в здравословна среда. Разделени са на няколко нива, различни по сложност с нови предизвикателства и на разнообразен терен. Подбрали сме дейностите така, че да е приятно и на най – страхливите и интересно на най – смелите Smile!

  Безопасността при нас е особено важна и се гарантира от сертифицирани и обучени инструктори по катерене, гребане, конна езда, педагози и психолог. Всички са преминали обучение за даване на първа долекарска помощ. Екипировката ни е предназначена специално за деца и с международни сертификати CE и UIAA, отговаря на всички изисквания.

  Транспортът ни е легализиран и модерен, пригоден за комфорта и сигурността на вашите деца.

  Продължителност на смените: 2 седмици, всеки делничен ден от 8:30 до 16:30 ч., без нощувки

  Възраст: деца от 7 до 12 години;

Групи: 20 или 30 деца с 4 – 5ма инструктори, в зависимост от заниманията;

  Участниците в „Зелено приключенско училище“ получават:

  • Тениска;
  • Безплатно катерене в нашата зала;
  • Снимки с подбрани кадри от десетте дни приключение.

  Цена: 180 лв, с възможност за плащане на място в Бивш плувен комплекс „Юрий Гагарин“, всеки ден от 18:00 до 21:00 ч.;

  Организаторите осигуряват:

  1. лицензиран транспорт;
  2. застраховка злополука и туризъм в България;
  3. спортни пособия и материали, необходими за мероприятията;
  4. необходимите лектори и инструктори;
  5. всички такси за вход на обектите, които се посещават. 

  Организаторите не осигуряват:

  1. разходи на придружаващи лица, неангажирани с мероприятия от зеленото училище;
  2. закуска и обяд;

  За записване и информация: тел. 0888 888 006, 0888 667 461

Стената за катерене в бивш плувен комплекс „Юрий Гагарин“, всеки ден от 18:00 до 21:00 ч.;

 Среща на тръгване и връщане: паркинга на бивш плувен комплекс „Юрий Гагарин“