Мусала и околностите

19-12-2015

На 19.12.2015 г. ще се проведе държавно първенство по скоростно изкачване със ски на Боровец, на което Аспо и Геш мислят да се пуснат. Ще използваме този повод да направим една разходка в района и/или изкачване на Мусала (ако времето позволява), а защо не и едно спане горе на върха.

Има идея, който има възможност, да замине по-рано (17.12 примерно) към планината и да изчака в района другата част от групата. Който има желание пък може да остане в района и след 20.12.2015 г.


Нека всички желаещи да уведомят Аспо, че идват, за да предвидим места в коли, хижи и т.н. Понеже може да направим някоя и друга разходка с котка(и) и пикел, може да си приготвите (който има). Ще направим кратък курс (желаещите да информират предварително) за придвижване при снежни условия в планината, лавинна безопасност и спасяване, построяване на иглу и снежна пещера(ако условията позволяват).


Най-основен списък с необходимата екипировка:
Шапка, маска или слънчеви очила, слънцезащитен крем, яке и панталон с мембрана, полар, термобельо, зимни обувки, ръкавици, чорапи, резервни дрехи(вкл. от горепосочените).

 По възможност:
Котки, пикел, снегоходки, каска, седалка, прусек и някой друг карабинер, пипс, сонда и лопата.

musala